Over 4 milliarder i ekstra skatteinntekter

Økonomi. Både kommuner og fylkeskommuner kom bedre ut av skatteåret 2018 enn ventet. Selv målt mot regjeringens nyeste anslag ble det en skikkelig milliardgevinst.
I et år med generelt høye skatteinntekter, er Grimstad den store taperen etter at kraftspekulant Einar Aas tapte stort på sine veddemål - og dermed heller ikke betalte særlig med skatt. Foto: Colliekar/Wikimedia. Creative Commons-lisens

Det viser de endelige skattetallene for 2018, som Statistisk sentralbyrå la fram i dag, fredag.

Kommunene fikk til sammen drøyt 162,5 milliarder kroner i skatteinntekter. Det er ganske nøyaktig 4 milliarder kroner mer enn hva de opprinnelig budsjetterte med. Inntektene er også 2,2 milliarder kroner høyere enn hva regjeringen anslo så sent som i oktober i fjor.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.