KS-lederen krever mindre detaljstyring fra rikspolitikerne

Politikk. Regjeringen sier de er for lokalt selvstyre, men svekker det med innskrenkninger og øremerking. Det vil KS-leder Gunn Marit Helgesen ta opp på årets første konsultasjonsmøte.
Det er nok detaljstyring, øremerking, standarisering og bemanningsnormer. Det vil KS-leder Gunn Marit Helgesen si til regjeringen når de møtes til konsultasjonsmøte tirsdag. Arkivfoto: Terje Lien

Innskrenkning i eiendomsskatten og bemanningsnormer i skolen er to eksempler på at lokaldemokratiet svekkes. KS mener kommunene selv må avgjøre om og hvor mye eiendomsskatt de vil kreve inn, og at bemanningsnormer treffer blindt. Noen trenger å bruke mer penger på flere lærere, andre ikke.

I dag skal et tverrpolitisk utvalg i KS treffe politisk ledelse i kommunal- og finansdepartementet. Tema er statsbudsjettet for 2020, og KS vil spille inn et ønske om mindre detaljregulering.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.