Tidoblet eiendomsskatten på ett år

Økonomi. 14,2 milliarder dro kommunene inn på eiendomsskatt i 2018. Størst økning var det i Øystre Slidre.
Øystre Slidre er kjent som en typisk hyttekommune, der Beitostølen er kommunens mest berømte destinasjon. Fra 2018 måtte hytteeierne betale eiendomsskatt. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

370 kommuner hadde en form for eiendomsskatt i 2018. Til sammen fikk de inn 14,2 milliarder kroner, en økning på 610 millioner fra året før. Det viser de foreløpige Kostra-tallene som ble publisert 15. mars.

Størst prosentvis økning hadde Øystre Slidre. I 2016 vedtok kommunestyret å innføre eiendomsskatt på boliger, fritidseiendommer og næringseiendommer. Fra 2017 til 2018 tidoblet den typiske hyttekommunen eiendomsskatten, fra 2 til 21 millioner kroner, viser Kostra-tallene.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.