Hvor lang tid tar det å bygge en barnehage? Det var et av stridsspørsmålene i anbudssaken som Kofa nå har behandlet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Hvor lang tid tar det å bygge en barnehage? Det var et av stridsspørsmålene i anbudssaken som Kofa nå har behandlet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mente konkurrent oppga for kort byggetid

En entreprenør mente en konkurrerende leverandør burde vært avvist fordi leverandøren oppga en unormalt kort byggetid for barnehagen som skulle bygges, men det sa kommunen seg uenig i.

Striden som endte i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa), handler om byggingen av en barnehage i Kristiansund kommune. Byggingen ble lyst ut som en åpen anbudskonkurranse, og verdien var estimert til rundt 60 millioner kroner, noe som også omfattet utomhusarbeider.

Kriteriene for valg av leverandør var pris og byggetid. Kriteriet for byggetid var satt slik at det anbudet som hadde kortest byggetid, ikke fikk noe tillegg for byggetid, mens de øvrige anbudene ble som en del av evalueringen gitt en tilleggssum på 20.000 kroner per ekstra arbeidsdag.