Karmøy best i test på økonomiplanlegging

Økonomi. Norges beste kommunale økonomiplan er det Karmøy som har, mener selskapene Agenda Kaupang og Framsikt.
Bjørn Brox (t.v.) i Agenda Kaupang overrakte prisen for beste kommunale økonomiplan til budsjettsjef Øystein Hagerup, som mottok prisen på vegne av Karmøy kommune. Foto: Framsikt

– Det jeg vil si at Karmøy er spesielt gode på, det er de nesten alene om, er et 10-årig investeringsbudsjett. Kommuneloven stiller krav om fireårig. Noen kommuner har lengre planleggingshorisont, noe som åpenbart er fornuftig. Det er vel tingen som mest åpenbart skiller Karmøy fra de andre, sier Bjørn Brox i Agenda Kaupang, som har samarbeidet med Framsikt om å kartlegge hvordan kommunene lager og bruker økonomiplanene som styringsverktøy.

Brox har ledet gjennomgangen av økonomiplanene som i går kveld kulminerte med kåring av Norges beste kommunale økonomiplan. Han opplyser at Karmøy også fikk plusstegn i margen for å sammenligne seg systematisk med andre kommuner. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.