Kommunenes representant stemte nei til grunnrenteskatt på havbruk

Økonomi. Finansministeren fikk mandag overrakt rapporten hvor flertallet i et skatteutvalg foreslår grunnrenteskatt på havbruk. Representantene for kommunesektoren, LO og NHO stemte nei. 
Finansminister Siv Jensen (Frp) under overleveringen av utredning om skattelegging av havbruk. I bakgrunnen står utvalgsleder Karen Helene Ulltveit-Moe. Foto: Terje Lien

– Jeg forstår det jo sånn at utvalget i sentrale spørsmål er delt, slik at rådene til oss politikere ikke er entydige, uttalte finansminister Siv Jensen (Frp) da hun mottok utredningen fra utvalget som har vurdert skattlegging av havbruk.

“Flertallet foreslår at grunnrente i havbruksnæringen hentes inn gjennom en overskuddsbasert, periodisert grunnrenteskatt” står i det rapportens innledning. Det er mindretallet, bestående av representantene for kommunesektoren, LO og NHO, uenig i.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.