Taper 70 millioner med nytt lovforslag

Økonomi. – Grovt urimelig, er den soleklare meldingen fra rådmann Per Kristian Vareide i Stavanger om lovforslaget om harmonisering av eiendomsskatt ved kommunesammenslåing. 
Per Kristian Vareide har lite til overs for at regjeringen fremmer et forslag om harmonisering av eiendomsskatt som etter hans oppfatning endrer spillereglene rett før sammenslåing. Arkivfoto: Ivan Tostrup

Harmonisering av eiendomsskatt er ett av mange krevende aspekter ved en kommunesammenslåing. For Stavanger, som fra nyttår slås sammen med Rennesøy og Finnøy, har Kommunaldepartementets sammenslåingsforskrifter vært styrende i planarbeidet for harmonisering av eiendomsskatt. På oppløpssiden inn mot sammenslåing har imidlertid regjeringen fremmet et lovforslag som påvirker skatteinngangen i nye Stavanger.

– Som lyn fra klar himmel, erklærer rådmann Per Kristian Vareide om lovforslaget, som dersom det blir vedtatt i Stortinget, vil innebære at nye Stavanger taper 70 millioner kroner i 2020.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.