Fylkesmann opphever politisk vedtak mot private barnehager

Oppvekst. Trondheim kommune hadde ikke lov til å vedta en politisk føring om at nye barnehager ikke skal drives av kommersielle aktører, slår Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fast i en ny avgjørelse.
Ordfører Rita Ottervik (Ap) og resten av flertallet i Trondheim gjorde et ulovlig vedtak da de ville sette ideelle foran kommersielle private aktører i barnehagesektoren, mener Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

26. januar i år vedtok flertallet i bystyret i Trondheim at det var et ønske «at alle nye barnehager som etableres skal være drevet av kommunen eller ideelle aktører og ber rådmannen følge opp dette så langt som mulig bl.a. gjennom reguleringsplaner».

Det vedtaket er ulovlig, konkluderer Fylkesmannen i en 14 siders lang uttalelse etter at representanter fra Frp krevde lovlighetskontroll av vedtaket.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.