Fylkesmann: Kommunestyrer kan innføre leksefri

Oppvekst. Kan kommunestyrer vedta hvilken pedagogikk skolene skal føre? «Nei», mener tre høyrepolitikere i Voss. «Ja», mener Fylkesmannen i Hordaland.
Politikere i Voss er uenige om hvorvidt de har mulighet til å pålegge skolene å sette igang forsøk med leksefri skole. Arkivfoto

Fylkesmannen mener at opplæringslovens kapittel 13 gir kommunestyret i Voss rett til å bestemme at skolene bør innføre leksefri. Årsaken er først og fremst at det er skoleeier som har ansvaret for kravene i lov og forskrifter om opplæring blir oppfylt, og kommunestyret er det øverste kommunale organet. 

- Jeg synes vedtaket til Fylkesmannen er er respektløst overfor lærerne og de som sitter med det pedagogiske ansvaret i kommunen, sier gruppeleder Iril Schau Johansen (H) i Voss kommune.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.