Nesten hver tredje barnevernsansatt i kommunene slutter

Oppvekst. Hvert år slutter 30 prosent av de ansatte i barnevernet i kommunene. Manglende støtte fra kommuneledelsen får skylden.
Mari Trommald, direktør i Bufdir. Foto: Tine Poppe / Bufdir

Direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) forteller til NRK at det er nesten 30 prosent «turnover». Hun mener ansatte føler de blir stående alene, og at alvorlige saker går inn på dem som jobber med dem.

– Mange kommer rett fra utdanningene eller har ikke nødvendigvis lang erfaring. Når det er sagt så betyr jo ikke det at det ikke er mange kompetente som jobber i barnevernstjenesten i dag, men det er en liten tjeneste med kun 5.000 ansatte samlet i kommunalt barnevern. Det gjør at man blir særlig sårbar dersom det er mange som er nyutdannet eller står kort tid i tjenesten, sier hun.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!