Stadig lengre åpningstid i barnehager

Oppvekst. Stadig flere barn går i barnehager som har åpent ti timer per dag eller mer, viser nye SSB-tall. – Vi må tørre å ta debatten om åpnings- og oppholdstid i barnehager, sier professor i pedagogikk.
En ny studie viser at de yngste barnehagebarna som er lengst i barnehagen, blir mer stresset enn dem som har kortere dager. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Andelen barnehager som har åpent ti timer per dag eller mer har økt fra 26 prosent i 2007 til 33 prosent i 2017. Det viser foreløpige kostratall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). 

Professor i pedagogikk May Britt Drugli ved NTNU publiserte nylig en studie som viser at de yngste barnehagebarna som er lengst i barnehagen blir mer stresset enn dem som har kortere dager. Hun etterlyser en debatt om åpnings – og oppholdstider i barnehager.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.