Regjeringen skjerper pedagognormen

Oppvekst. Regjeringen har vedtatt en skjerping av pedagognormen i norske barnehager, og fra 1. august blir det krav om flere barnehagelærere i barnehagene.
Regjeringen og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) skjerper pedagognormen i norske barnehager, som betyr flere barnehagelærere i hver barnehage. Arkivfoto: Terje Lien

Fra august skal det være minst én pedagogisk leder per sju barn under tre år, og minst én pedagogisk leder per 14 barn over tre år.

Les også: – De lyttet til vårt budskap

I dag er minstekravet én pedagogisk leder per 7 til 9 barn under tre år og én pedagogisk leder per 14 til 18 barn over tre år.

– Det er viktig at flere av de ansatte i barnehagen er barnehagelærere. De er nøkkelen til å få til en god barnehage, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Utdanningsforbundet uttalte under valgkampen i høst at de var skuffet over at Høyre ikke vil love 50 prosent barnehagelærere. Med skjerpingen av pedagognormen vil 43 prosent av de ansatte være barnehagelærere. 

– Men vi sikter enda høyere, så det er ingen grunn for kommunene å stanse rekrutteringen på 43 prosent. Neste skritt blir å sikre mange nok voksne gjennom en ny nasjonal bemanningsnorm, sier Røe Isaksen. 

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.