KrF vil gi penger til bemanningsnorm

Oppvekst. – Det er veldig viktig å få på plass penger til ny bemanningsnorm i barnehager, sier Hans Fredrik Grøvan (KrF).
Fra 1. august skal kommunene innføre to nye bemanningsnormer. KrF lover at de vil slåss for mer penger til én av dem. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Vi har fått regnestykker både fra KS og de private barnehagene som understreker at finansieringen av bemanningsnormen ikke er på plass. Derfor vil det bli prioritert å få inn friske midler i forhandlingene om revidert, sier Grøvan, som sitter i Stortingets utdanningskomité, til Kommunal Rapport.

Regjeringen holdt tirsdag fast på at kommunene ikke skal få mer enn 426 millioner kroner til å finansiere barnehagenormen. Det kom fram da  regjeringen la fram kommuneproposisjonen. Det er langt mindre enn de 600 millionene som KS har beregnet at reformen vil koste.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.