Ulstein skylder private barnehager 9,4 millioner kroner

Oppvekst. Formannskapet i Ulstein skal neste uke bestemme om de skal betale tilbake 9,4 millioner kroner som private barnehager mener kommunen skylder dem.
61 kommuner har feilberegnet tilskuddene til private barnehager hittil i år. PBL mener at Ulstein har regnet feil siden 2012. Arkivfoto: Colourbox.com

61 kommuner har hittil i år regnet tilskuddene for private barnehager feil. Det innebærer at private barnehager totalt har fått 67 millioner kroner for lite og 18 millioner kroner for mye, viser tall fra Private Barnehagers Landsforening (PBL.)

Ulstein er én av kommunene som har hatt en diskusjon med PBL i mange år. Nå anbefaler rådmann Einar Vik Arset i Ulstein at kommunen betaler private barnehager tilbake totalt 9,4 millioner kroner som barnehagen og PBL mener kommunen har feilberegnet. Pengenes skal tas fra driftsfondet.

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.