Frp vil vil ha mer lys i Stavanger sentrum

Politikk. Som et sikkerhetstiltak for innbyggerne ønsker Frp å skru opp lysstyrken i Stavanger sentrum på nattetid.
Fremskrittspartiet ønsker å ta i bruk ny teknologi som tillater kommunen å skru opp gatelysene på nattetid slik at folk kan gå trygt hjem. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix

– Stavanger sentrum er trygt i dag, men vi ønsker å gjøre det enda tryggere, og økt belysning er et av flere forslag som skal bidra til det, sier gruppeleder Christian Wedler i Frp til  Stavanger Aftenblad.

Tirsdag står belysning på sakskartet i kommunalstyret for miljø og utbygging. Belysningspakken inneholder blant annet gatelys, utskifting av kvikksølvdamplamper, belysningsprosjekter, turveier og skoleveier. Totalt er det satt av ti millioner kroner i året i perioden 2018–2021. I tillegg foreslår administrasjonen å revidere belysningsplanen for sentrum. Til det er det satt av en halv million kroner.

I den forbindelse ønsker Frp å ta i bruk en ny teknologi som tillater kommunen å skru opp gatelysene på nattetid.

– Det kan godt være koselig og dempet belysning når folk skal gå til byen, men vi ønsker at noen gater og steder skal være ekstra godt opplyst når folk skal gå hjem fra byen, sier Wedler.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.