Tror ny kommunelov kan gi bedre planarbeid

Plan og stedsutvikling. Utkastet til ny kommunelov viser lovende takter for forholdet mellom økonomiplanen og kommuneplanens samfunnsdel, sier planekspert Erik Plathe.
Ifølge seniorplanlegger Erik Plathe har det lenge vært et problem for både administrasjon og politikere at det er dårlig sammenheng mellom kommuneplanens samfunnsdel og økonomiplanen Foto: Tone Holmquist

SOLA

Seniorplanlegger Erik Plathe fra Asplan Viak har lang erfaring med kommunal planlegging og forenkling av planprosesser. Han mener et planleggingsproblem mange kommuner sliter med, kan bli enklere med en ny kommunelov som er like om hjørnet. Denne optimismen delte han med kommunale planleggere som er samlet i Sola kommune på sin årlige konferanse i regi av Forum for kommunal planlegging.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!