Sørlandske uthavner sikter mot verdensarvstatus

Plan og stedsutvikling. En gang var de livsviktige havner for seilskutene. Nå befolkes husene i uthavnene av ferierende. Fylkeskommunene i Agder ønsker å få uthavnene langs sørlandskysten inn på UNESCOs liste for kultur -og naturarv.
Merdø er en uthavn i Arendal kommune. Øya er også en del av den maritime nasjonalparken Raet. Foto: Bjarne Tresnes Sørensen – Fylkeskonservatoren i Vest-Agder.

 

Ny-Hellesund, Lyngør og Merdø. Kjente idyller på Sørlandet der husprisene er like høye som sommersola. Noen av stedene har fastboende, men de fleste husene er i dag ferieboliger hvor folk holder til i sommerferien. Dette er uthavner som en dag kan få verdensarvstatus.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!