Jordvernpris til Randaberg

Plan og stedsutvikling. Randaberg hedres av landbruks- og matminister Olaug Bollestad for sin innsats for å ta vare på dyrka jord.
God stemning mellom ordfører i Randaberg, Kristine Enger, og Jannicke Kvilhaug i Barn- og unges kommunestyre under utdelingen av jordvernprisen. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad i bakgrunnen. Foto: Ove Tennfjord / Randaberg kommune

Den nasjonale jordvernprisen skal bidra til å øke oppmerksomheten om jordvernet, i tillegg til å få fram gode ideer og eksempler på tiltak, planer og strategier for å ta vare på dyrka mark. Målgruppen for prisen er fylkeskommuner og kommuner som tar aktive grep i regionale planer og i kommune- og reguleringsplaner, skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding. 

– Randaberg kommune ligger lavt når det gjelder omdisponering av dyrka jord, og har mye lavere tall enn de fleste andre kommuner på Jæren. Det er spesielt imponerende med tanke på at stort sett hele Jæren er pressområde, med befolkningsøkning, høy befolkningstetthet og høy aktivitet rundt de store byene, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad ved tildelingen av den nasjonale jordvernprisen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.