Elefanten i rommet ble mindre

Pleie og omsorg. Lengre, og ikke flere, helgevakter pekte seg ut som en løsning for å få mer heltid i helse- og omsorgssektoren i KS-debatt på Arendalsuka.
Eldreminister Åse Michaelsen (Frp), KS-leder Gunn Marit Helgesen, kommunalpolitisk talsperson Eirik Sivertsen (Ap) og leder i Norsk Sykepleierforbund Eli Gunhild By diskuterte helgejobbing og heltid for fullstappet sal. Foto: Jan Inge Krossli

KS inviterte til debatt om elefanten i rommet på Arendalsuka. Og problemet som alle ser men ingen vil diskutere, er altså at mer helgearbeid er nødvendig for å få flere heltidsstillinger i helse- og omsorgstjenestene. 

Partene i kommunesektoren har skrevet under Heltidserklæringen, og samarbeider med staten i heltidsutvalget. Men arbeidet går fryktelig tregt – det var alle debattantene enige om.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.