Ansatte i kommunen skal ha slått og sparket utviklingshemmet person

Pleie og omsorg. Straffesaken mot de fire ansatte i Lunner kommune ble henlagt, i stedet får kommunen foretaksbot. Bistandsadvokaten til fornærmede betegner saken som graverende.
Blir bøtelagt: Politiet mener at ansatte i Lunner kommune har utøvd vold og tvang mot en utviklingshemmet person i et bofellesskap. Kommunen har fått bot for brudd på helsepersonelloven. Foto: Google Maps

– Min klient er en forsvarsløs person som har blitt utsatt for graverende handlinger av kommunens ansatte, og det kunne ha endt ille. Jeg er glad for at noen må ta ansvar, sier bistandsadvokaten til den fornærmede brukeren i Lunner kommune, Inger Marie Støen.

To ansatte i Lunner kommune ble anmeldt for vold og ulovlig tvangsbruk mot en lett utviklingshemmet beboer i et bofellesskap i kommunen. Voldsutøvelsen skal ha skjedd i perioden august 2014 til oktober 2015, men straffesaken ble henlagt sommeren 2017 etter bevisets stilling. Henleggelsen ble påklaget, og Riksadvokaten beordret deretter en gjenopptakelse av etterforskningen av totalt fire personer og kommunen for brudd på helsepersonelloven og straffeloven.  Politiet har nå gitt Lunner kommune en bot på 75 000 kroner for brudd på helsepersonellovens paragraf 67.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.