Oslo inviterer til privat omsorg, men stiller krav

Pleie og omsorg. Oslos rødgrønne byråd (Ap, SV og MDG) åpner for private aktører i milliardanbud på hjemmetjenester, men stiller Oslomodellens krav til seriøse arbeidsforhold.
Oslos eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) tar i bruk Oslomodellen for et seriøst arbeidsliv ved innkjøp også av helse- og omsorgstjenester. Foto: Terje Lien

Oslo utlyser denne uka anbudskonkurranse om hjemmetjenester til en verdi av 1,3 milliarder kroner over seks år. Avtalen gjelder levering av hjemmesykepleie og praktisk hjemmehjelp i alle de 15 bydelene.

I det rødgrønne byrådets politiske plattform står det klart at brukervalg i hjemmetjenesten skal fortsette, men private aktører møter nå strengere krav til seriøse lønns- og arbeidsforhold. Dette er den første store avtalen hvor Oslomodellen tas i bruk for helse- og omsorgssektoren. Modellen ble innført i januar.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.