– Nå kommer den trønderske slagbjørnen

Podkast. Sør- og Nord-Trøndelag er godt i gang med sammenslåingen til ett nytt Trøndelag. – Vi merker allerede at vi er mer slagkraftige og får mer oppmerksomhet, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik. Han tror resten av landet vil merke den trønderske slagbjørnen.

1. januar 2018 er Trøndelag operativ med politisk ledelse i Trondheim og fylkesrådmann i Steinkjer. Allerede nå kjøres det felles fylkesting som får stadig flere oppgaver. Sandvik fortalte de andre fylkesordførerne på regjeringens kontaktkonferanse på Voksenkollen i Oslo om sammenslåingsprosessen som har kommet lengst. Så langt er det bare Trøndelag, Agder og Hordaland og Sogn og Fjordane som slår seg sammen frivillig.

Sandvik sier at Ap ikke skal reversere regionreformen hvis de får regjeringsmakt til høsten, men sette fart på den. Han tror både Rogaland og Hedmark/Oppland vil falle inn i folden når bare oppgaver kommer på plass.

– Regionreformen er altfor viktig til at den avgjøres inne på bakrommet, sier han i Kommunal Rapports podcast.

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!