«Frivillig liten» kan få det tungt

Podkast. Omleggingen av inntektssystemet sammen med fall i folketallet kan gjøre framtida vanskelig for små kommuner som ikke har ønsket å slå seg sammen med nabokommunen.

Det finnes flere kommuner av typen som regjeringen kaller «frivillig liten kommune». Altså små kommuner med kort avstand til en større kommune, men som ikke har ønsket å slå seg sammen med naboen.

Disse kan få en dårligere økonomi i årene som kommer, og kanskje må de vurdere kommunestrukturen en gang til? spør journalist Tone Holmquist i denne podkasten om Framtidsbarometeret. 

– Ja, jeg tror nok at vi framover vil se at diskusjonen vil dukke opp igjen flere steder, i kjølvannet av kanskje litt opprivende budsjettdiskusjoner hvor man må begynne med kutt, svarer nyhetsredaktør Ole Petter Pedersen. 

Hør de to snakke om Framtidsbarometeret i denne podkasten.

 

Nyhetsredaktør Ole Petter Pedersen blir intervjuet av journalist Tone Holmquist om Framtidsbarometeret i denne podkasten.

 

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!