Podkast

Kenneth Mørk, Aps ordførerkandidat i Kristiansand, setter sin lit til at stortingsflertallet mener lovforslaget som åpner for innbyggerhøring i Søgne og Songdalen er en dårlig idé.
Kenneth Mørk, Aps ordførerkandidat i Kristiansand, setter sin lit til at stortingsflertallet mener lovforslaget som åpner for innbyggerhøring i Søgne og Songdalen er en dårlig idé.

Håper Stortinget kan hjelpe Kristiansand

Kenneth Mørk, Aps toppkandidat i Kristiansand, håper stortingsflertallet støtter bystyreflertallet og ikke hans egen regjering i striden om deling av kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Nylig sendte regjeringen på høring et forslag om å endre inndelingslova. Forslaget innebærer at Kommunaldepartementet får hjemmel til å avholde innbyggerhøringer og folkeavstemninger i saker der departementet har tatt initiativ til grenseendringer.

Dersom forslaget blir vedtatt i Stortinget, vil regjeringen kunne avholde folkeavstemning i Søgne og Songdalen, i strid med vedtaket i Kristiansand bystyre. Men det er fortsatt uklart om det blir flertall på Stortinget.

Fremskrittspartiet er fortsatt i tenkeboksen.

– Det vi håper på, er at også Fremskrittspartiet ser viktigheten av å kunne bestemme selv i egen kommune og kunne påvirke prosessene om hvordan kommunen skal se ut, sier Kenneth Mørk i ukens utgave av podkasten Kontrollutvalget.

Mørk sier han håper at Frp skjønner at lovendringen er mer dramatisk enn den kan virke ved første øyekast.

– Vi setter vår lit til at stortingsflertallet mener dette er en dårlig idé.

Mørk legger ikke skjul på at han opplever endringsforslaget som dramatisk. Han mener regjeringen burde akseptert de vedtakene som er gjort lokalt og lyttet til lokaldemokratiet i Kristiansand.

Han håper også på reaksjoner fra Kommune-Norge i høringsrunden.

– Det handler om hva slags lokaldemokrati vi skal ha framover, og hvordan vi skal tolke vår kompetanse til å gjøre egne vedtak, sier han.

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik forsvarer forslaget i podkasten. Han understreker at det er snakk om et generelt lovforslag om hva slags regler som skal gjelde i en situasjon der det er satt i gang utredning av mulig deling.

Gjelsvik mener det er ryddig å få avklart hvilke regler som skal gjelde for hvordan høre innbyggerne områder som er aktuelle for deling. Han håper på gode tilbakemeldinger i høringsrunden.

Powered by Labrador CMS