Podkast

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) karakteriserer innsatsen for å bosette et historisk høyt antall flyktninger som unik.
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) karakteriserer innsatsen for å bosette et historisk høyt antall flyktninger som unik.

– Kommunene har gjort en formidabel innsats med bosetting

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen oppfatter kommunenes vilje til bosetting som uttrykk for solidaritet med det ukrainske folk.

Publisert Sist oppdatert

Mjøs Persen er gjest i ukas utgave av podkasten Kontrollutvalget. Hun karakteriserer innsatsen for å bosette et historisk høyt antall flyktninger som unik.

– Kommunene har gjort en helt formidabel innsats i det året som har gått. Det er bosatt historisk høyt antall flyktninger. Det er bosatt flere enn det er gjort de siste fem årene. Bosettingsviljen er veldig høy, sier Mjøs Persen.

Spesiell gruppe

Også i år har nasjonale myndigheter bedt kommunene om å bosette et rekordhøyt antall: 35.000. Samtidig melder noen flere kommuner om at det høye bosettingstallet merkes på ulike områder.

– Det som er spesielt med denne gruppa flyktninger, er at det er veldig mange barnefamilier og eldre mennesker. Det at barn kan begynne raskt i barnehage og skole tror jeg er veldig viktig, men også at voksne kommer raskt i utdanning eller arbeid, sier Mjøs Persen.

Tall som teller

IMDi-direktør Libe Riber-Mohn forteller i episoden om hvilke tilbakemeldinger direktoratet har fått fra kommunene.

Sjeføkonom Torbjørn Eika i KS har inngående kjennskap til hvordan det tekniske beregningsutvalget for lønnsoppgjørene arbeider. Han forklarer hva den siste rapporten inneholder og hvilke tall som teller.

Powered by Labrador CMS