Podkast

Pål Terje Rørby (Sp), ordfører i Hemsedal og medlem av koronakommisjonen som 26. april 2022 la fram sin andre rapport.
Pål Terje Rørby (Sp), ordfører i Hemsedal og medlem av koronakommisjonen som 26. april 2022 la fram sin andre rapport.

– Skjenkestopp under korona hadde store konsekvenser

Som ordfører i en typisk turistkommune, synes Pål Terje Rørby at skjenkestoppen før jul slo veldig dårlig ut. Det bør og må den siste koronarapporten fokusere på, mener ordføreren.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Rørby har vært kommunenes representant i kommisjonen som lagde den andre koronarapporten, et arbeid han synes har vært givende og interessant. Fra denne andre rapporten vil han trekke fram et læringspunkt til neste gang vi havner i en lignende situasjon.

– Kommunene må med tidligere i prosessen. Vi må få informasjonen før disse pressekonferansene. For når de er over, begynner folk å ringe. Og vet ikke mer enn det vi har hørt på pressekonferansene, sier han i ukas podkast.

Rørby er også klar på hva en tredje rapport må se på: Omikron-utbruddet som førte til skjenkestopp midt i julebordssesongen.

– I en stor by merker man kanskje ikke det så godt, men vi hadde 750 restaurantarbeidere som plutselig ble ledige, som var veldig sosiale mens de ventet på gjenåpning. Det førte til stor smittespredning, sier Rørby.

Kommunelegene har også vært svært viktige under pandemien. Mange kommuner vil gi dem økt innflytelse og synlighet i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS