– Det er sterkt beklagelig at fagforeningene velger å gå til streik i Akasia, sa administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter i forrige uke. Nå trappes streiken opp. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
– Det er sterkt beklagelig at fagforeningene velger å gå til streik i Akasia, sa administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter i forrige uke. Nå trappes streiken opp. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpixAudun Braastad / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Barnehagestreiken i Bergen trappes opp

Flere barnehager i Bergen er tatt ut i streik, og samtalene mellom partene har stoppet opp. 

163 ansatte i barnehager eid av Akasia i Bergen ble tatt ut i streik fredag. Onsdag blir ytterligere to barnehager stengt, mens flere reduserer tilbudet, skriver  Bergens Tidende.

Meklingen om ny tariffavtale i forrige uke førte ikke fram. Ifølge forhandlingsleder Odd Haldgeir Larsen i Fagforbundet har forhandlingene stoppet opp.

– Det er ingen samtaler mellom partene. Vi står veldig langt fra hverandre, sier han til BT.

De to nye barnehagene som stenges helt, er Akasia Neshaugane barnehage og Akasia Skjold menighetsbarnehage, ifølge  Akasias nettside.

Det er arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne som representerer de ansatte i konflikten, som først og fremst dreier seg om pensjon.

I forrige uke sa administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter til NTB at deres tilbud sikrer de ansatte en god pensjon.

– Det er sterkt beklagelig at fagforeningene velger å gå til streik i Akasia for å få byttet ut selskapets innskuddspensjonsordning med en pensjonsordning som vil true både arbeidsplasser og videre drift av selskapet, sa Bratten.

Fagforbundet utelukker ikke at de allerede denne uken vil trappe opp streiken ytterligere.

(©NTB)