- Kan teoretisk effektivisere for 29 milliarder

Økonomi. Potensialet for effektivisering i kommunene er 29 milliarder kroner, ifølge ny analyse. Kommunene må lære av de beste, sier kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

I dag, torsdag, publiserer Kommunaldepartementet resultatene fra effektivitetsanalysen som Senter for økonomisk forsking (SØF) nå gjennomfører årlig for dem. De nye tallene er resultatene fra analysen av kommunenes tre største tjenester i 2016: Pleie og omsorg, barnehage og grunnskole.

På kommunedata.no kan kommunene måle effektiviteten sin mot sammenliknbare kommuner.  

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.