Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre, sier det ikke blir aktuelt for Ap å frede Andøya. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre, sier det ikke blir aktuelt for Ap å frede Andøya. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixHåkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ap vil likevel ikke frede Andøya

Mot slutten av valgkampen åpnet Ap for å beholde Andøya som flybase. Det er ikke aktuelt lenger, bekrefter Ap-leder Jonas Gahr Støre overfor VG.

Støre sier at han håper det kan bli et bredt forsvarsforlik i Stortinget i høst, men at regjeringen trolig må finne mer penger til Forsvaret allerede i 2018, skriver  VG.

– En helikopter-løsning med bemanning både på Rygge og Bardufoss, som det trolig er flertall for i Stortinget, kan ikke skje uten budsjett-konsekvenser i 2018, sier Ap-lederen.

Samtidig sier Støre at det ikke er aktuelt for Arbeiderpartiet å kreve at Andøya opprettholdes som base for maritime overvåkingsfly, slik partiet åpnet for i valgkampen.

– Vi vil følge nøye med å forsikre oss om at vi er innenfor det vi har vedtatt om økonomi og gjennomføring. Men det krevende valget er tatt. Nå gjelder det å sikre at prosessen er mulig å gjennomføre innen nye overvåkingsfly kommer om noen år, sier Støre til VG.

Fredag formiddag har Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum invitert opposisjonspartiene til å diskutere planen for landmakt som regjeringen la fram i september. Støre sier han vil delta på dette møtet.

(©NTB)