Ber Stortinget utsette endringer i eiendomsskatten

Statsbudsjett. KS mener det er helt urealistisk å fjerne eiendomsskatt på verk og bruk allerede fra 2019, og ber Stortinget utsette det ett år.
KS-leder Gunn Marit Helgesen kjempet for eiendomsskatt på verk og bruk i stortingshøringen om budsjettet, men tapte. Nå vil KS utsette igangsettingen og endre overgangsreglene. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Stortingsflertallet overhørte de sterke protestene fra Kommune-Norge. I budsjettavtalen ble Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti enige om å fjerne kommunenes rett til å skrive ut eiendomsskatt på verk og bruk.

Forslaget er at dette skal fases ut over fem år, fra 2019. I et brev undertegnet KS-leder Gunn Marit Helgesen advarer KS finanskomiteen og Stortinget:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.