Høyre klart størst i nye Færder kommune

Politikk. Roar Jonstang ser ut til å bli ordfører etter at Høyre har fått 35,4 prosent av de opptalte stemmene i det ekstraordinære kommunevalget i nye Færder kommune.
Færders første ordfører ser ut til å bli Roar Jonstang fra Høyre. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Ifølge  Valgdirektoratets nettsider er 95 prosent av stemmene talt opp i det ekstraordinære valget for det som tidligere var Nøtterøy og Tjøme kommuner. Fra 1. januar 2018 slås de sammen til Færder.

Høyre får 35,4 prosent av stemmene, og sammen med Frp (13 prosent) og KrF (3,4 prosent) har de dermed 51,8 prosent av stemmene. Det gir 24 av totalt 47 mandater.

Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang var tydelig da  Tønsbergs Blad spurte ham natt til tirsdag om han gleder seg til å bli Færders nye ordfører. Da var i overkant av 80 prosent av stemmene talt opp.

–Ja!, sa han til avisen.

Også Venstre gjorde det godt, med 6,6 prosent av stemmene. De borgerlige partiene gjør dermed et bunnsolid valg i den nye kommunen i Vestfold.

De rødgrønne partiene gjør det på sin side tilsvarende svakt. Arbeiderpartiet ligger an til å få 26,5 prosent av stemmene, Felleslista for Rødt og SV ligger an til å få 7,6 prosent, mens Senterpartiet ligger an til å få 4 prosent. MDG får 3,6 prosent.

73,4 prosent av 21.264 stemmeberettigede i Færder møtte opp til det ekstraordinære kommunevalget. 4.823 valgte å forhåndsstemme.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.