Bernt svarer: Ulovlig for formannskapet å møtes uten innkalling

Styring. Selv om formannskapet ikke skal fatte vedtak, kan det ikke samles i hemmelighet for å diskutere politiske saker, forklarer jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Ordførere som innkaller formannskapet til hemmelige møter, uten at offentligheten kjenner til at møtet finner sted, bryter kommuneloven. Jussprofessor Jan Fridthjof Bernt forklarer i denne artikkelen. Arkivfoto

Spørsmål: Jeg har kommet over en møtepraksis i en kommune jeg stusser på. Konkret vet jeg om to møter i kommunens formannskap hvor de har vært samlet uten innkallelse, sakliste eller protokoll.

Møte 1: Dagen før et felles formannskapsmøte med nabokommunene, er formannskapet samlet for å diskutere hva de skal fremme av synspunkter dagen etter. Når de er ferdig med den diskusjonen, får medlemmene beskjed om å bli igjen fordi sjefen for et kommunalt nærings/investeringsselskap skal informere politikerne.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.