President sammenligner norsk barnevern med nazi-program

Politikk. Tsjekkias president Miloš Zeman sammenligner norsk barnevern med nazistenes Lebensborn-program for rasehygiene.

I et intervju anklager han også norske myndigheter for å «avnasjonalisere» tsjekkiske barn som er tatt hånd om av barnevernet, skriver VG.

Bakgrunnen for saken er at en kvinne med tsjekkisk bakgrunn ble fratatt omsorgen for sine to sønner av norsk barnevern i 2011. Striden mellom norske myndigheter og den biologiske moren har flere ganger blitt omtalt i tsjekkiske medier.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.