Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ser bort på kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (i forgrunnen) under et pressetreff i statsministerboligen i Oslo fredag formiddag, i forbindelse med de økte asylankomstene til Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ser bort på kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (i forgrunnen) under et pressetreff i statsministerboligen i Oslo fredag formiddag, i forbindelse med de økte asylankomstene til Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ordførerne oppfordres til flyktning-samtale med frivillige

Alle landets ordførere vil snart få et brev fra regjeringen. De blitt bedt om å invitere frivillige organisasjoner lokalt til et møte om hvordan man kan samarbeid om å ivareta flyktningene.

Torsdag stilte tre statsråder og en statssekretær opp for å lytte til innspill fra de frivillige. Over bordet kom det flere konkrete forslag til hvordan frivillige kan bistå i arbeidet med integrering og bosetting.

Et av de fremste ønskene fra de frivillige var mer kontakt lokalt med kommuner og organisasjoner seg imellom for å gjøre samarbeidet bedre.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) tok straks oppfordringen. De to vil nå sende et brev til alle ordførerne og oppfordre dem til å ta en lignende samtale lokalt med aktuelle samarbeidspartnere.

– Vi setter utrolig stor pris på det engasjement og arbeid som gjøres, og vi vil ikke at dette bare skal løpe ut i sanden, sa Horne, som samtidig inviterte de åtte frivillige organisasjonene til et oppfølgingsmøte i januar.

(©NTB)