Omsorgssentrene er et godt tilbud for flyktningbarna, men det er ikke et sted å være over tid, sier statsminister Erna Solberg (H). Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Omsorgssentrene er et godt tilbud for flyktningbarna, men det er ikke et sted å være over tid, sier statsminister Erna Solberg (H). Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Erna ber folk åpne hjemmene sine for flyktningbarna

Flyktningkrisen har hittil i år ført til at det har kommet 503 enslige mindreårige asylsøkere under 15 år til Norge. Statsminister Erna Solberg (H) oppfordrer flere familier til å bli fosterforeldre.

Norske myndigheter anslår at innen nyttår vil antall enslige mindreårige asylsøkere under 15 år nå 1.000. Flere og flere må vente lenge på å bli bosatt etter å ha fått innvilget opphold, skriver VG. I mellomtiden ber Solberg folk åpne hjemmene sine.

– Dette er barn som trenger intensiv hjelp og en nær og normal familiestruktur for å klare seg best mulig. Omsorgssentrene er et godt tilbud, men det er ikke et sted å være over tid, sier hun.

De neste to ukene rettes kampanjen «Har du rom for en til?» mot familier som ønsker å ta imot flyktningbarn.

– Det er ikke alle som kan eller vil være fosterhjem, men jeg oppfordrer flere familier til å kontakte fosterhjemstjenesten, sier Solberg.

(©NTB)