Inne i det tidligere Smart Club-bygget i Råde er det etablert en teltleir for flyktninger. Dette bildet er tatt før åpningen. Nå er bygningen full av nyankomne asylsøkere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Inne i det tidligere Smart Club-bygget i Råde er det etablert en teltleir for flyktninger. Dette bildet er tatt før åpningen. Nå er bygningen full av nyankomne asylsøkere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kapasiteten sprengt på nytt mottakssenter i Østfold

Kapasiteten ved det nye mottakssenteret i Råde i Østfold ble i helgen sprengt, bare halvannen uke etter at det åpnet.

– Vi måtte stoppe mottaket, og de ble registrert på Tøyen i stedet, fra lørdag kveld til søndag morgen. Det var rett og slett for å unngå urimelig ventetid. Det var nødvendig å ta unna de som kom, og med en gang de var tatt unna, kunne vi åpne igjen, sier prosjektleder Knut Berntsen for ankomstsenteret i Østfold, til Nettavisen.

Dermed måtte flyktningene igjen registrere seg på det tidligere sprengte mottakssenteret på Tøyen i Oslo, der registreringen ble foretatt før Råde åpnet.

Totalkapasiteten på Råde nå ligger cirka 80 saker under det som er behovet ved ankomst av flyktninger. Ifølge Berntsen forventer de å ha økt kapasiteten i løpet av 7-10 dager, men full kapasitet vil de ikke ha før i midten av november.

– Hovedgrunnen til det er at de skal få installert alt nødvendig utstyr for å få gjennomført skjermbildeundersøkelser, for å kunne avdekke helserisikoen knyttet til tuberkulose, sier Berntsen.

I forrige uke ankom det 1867 asylsøkere til Norge. Det er en liten nedgang fra 2.000 uken før.

(©NTB)