Frode Forfang. Foto: UDI
Frode Forfang. Foto: UDIUDI
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

UDI-brev antyder over 30.000 asylsøkere i år

Kort tid etter at UDI-direktør Frode Forfang sa at et anslag på 25.000 asylsøkere til Norge i år var for lavt, sendte etaten ut et brev der det ser ut til at den nå venter over 30.000 asylsøkere.

Samtidig som Forfang sa at det siste anslaget på 20-25.000 var for lavt, ønsket han ikke å komme med et nytt estimat fordi ankomstene fremover er så usikre at det nærmest er umulig å forutsi, skriver VG. To dager senere sendte Utlendingsdirektoratet (UDI) brev til kommunene og fylkesmennene for å klargjøre behovet for nye asylmottak. I brevet kommer det ifølge avisen fram at direktoratet venter flere enn 30.000 asylsøkere til Norge i år.

Det kan føre til enda høyere kostnader for regjeringen, som kommer med et tilleggsforslag til statsbudsjettet for å finansiere flyktningstrømmen. Tilstrømmingen av flyktninger og migranter har allerede vært tema for regjeringens kriseråd minst to ganger, i slutten av september og 14. oktober. Justisdepartementet vil ikke gå i detalj om disse møtene.

Rådets hovedfunksjon er å koordinere tiltak og sørge for at saker som trenger politisk avklaring, blir lagt fram for regjeringen, skriver VG. I rådet sitter toppbyråkrater fra Statsministerens kontor og fire andre departementer.

(©NTB)