Flyktningmottak koster over 300 millioner i måneden

Politikk. Staten bruker minst 325 millioner kroner i måneden på midlertidige asylmottak. UDI vedgår at noen løsninger kan virke dyre.
UDI og direktør Frode Forfang møter stadig nye utfordringer når det gjelder å huse nye asylsøkere. Foto: UDI

Hoteller og andre provisoriske anlegg utgjør disse kostbare mottakene, melder NRK.

I dag er 13.880 akuttplasser fordelt på 90 midlertidige anlegg i Norge. Utlendingsdirektoratet (UDI) har behov for å forhandle fram 400 nye akuttplasser daglig.

– Det er varierende prislapper på de forskjellige løsningene. Alt fra mer rimelige løsninger til veldig dyre løsninger, mange vil sikkert si for dyre. Men alternativet er at vi ikke har innkvartering til alle som kommer, sier UDI-direktør Frode Forfang.

Han ser ikke hvordan myndighetene skal nå målsettingen om å kutte ned på antall midlertidige plasser i nærmeste fremtid.

– Så lenge vi er i en situasjon på dette nivået, klarer vi ikke å avvikle akuttplasser, heller ikke de dyreste. Tvert imot må vi prøve å etablere flere plasser. Helst flere rimelige plasser, men det kan også bli en del flere dyre plasser, sier UDI-direktøren.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!