Fylkesmannen kritisk til forholdene på mottak i Finnmark

Politikk. Forholdene på UDIs nyåpne transittmottak i Sør-Varanger er svært bekymringsfulle, mener Fylkesmannen i Finnmark.

Under en befaring på Ankomstsenter Finnmark i helgen ble det påvist hygieniske forhold under enhver kritikk, ifølge Fylkesmannens rapport, skriver NRK.

Det var ikke papir på toalettene og brukt papir med avføring på gulvet. Vannflasker sto på gulvet for at man kunne vaske underliv etter toalettbesøk. I tillegg skal det ikke ha vært tilgjengelig såpe eller hånddesinfeksjon i toalettrommene.

Minst to familier med særskilte omsorgsbehov bodde på senteret. De funksjonshemmede barna måtte bæres ned i kjelleren for å gå på do eller dusje. 220 barn under 15 år bodde på senteret fredag.

Siri Rustad hos UDI sier forholdene som er avdekket, ikke kommer som en overraskelse.

– Dette er et stort senter, og flere aktører skal jobbe sammen her. Mange asylsøkere bor her og skal innom flere stasjoner. Alt dette skal flyte. Og det er klart at med så mange mennesker og en så rask oppstart er det ting som må rettes på, sier hun til NRK.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!