Kommunene ber om mer asylinformasjon

Politikk. KS ber regjeringen om mer penger og informasjon til kommuner som tar imot flyktninger.
Rådmann Harald Danielsen i Arendal etterlyser ifølge NRK informasjon fra UDI enten gjennom KS lokalt eller fylkesmennene. Foto: Terje Lien

– Flere kommuner opplever at det er de private aktørene som tar kontakt, uformelt og tilfeldig. Ikke UDI eller fylkesmennene eller KS’ regionale apparat, skriver kommuneorganisasjonen i et brev til kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

I Arendal, der åtte private aktører driver flyktningmottak, har rådmann Harald Danielsen opplevd at det blir opprettet asylmottak uten at han visste om det, ifølge NRK.

– Kommunene skal bistå, men trenger å bli konkret involvert i planlegging og gjennomføring av ekstraordinære tiltak ved etablering av mottak, skriver KS videre i brevet.

Organisasjonen ber også statsråden om å styrke integreringstilskuddet til kommunene og om en refusjonsordning for barnevernstiltak, slik at enslige mindreårige kan integreres raskere.

(©NTB)

 

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.