Sier nei til asyllandsbyer

Politikk. Storbyene avviste regjeringens ønske om å etablere asyllandsbyer på opptil 3.000 asylsøkere på toppmøtet om asylsituasjonen i dag.
– 3.000 asylsøkere er for mange på ett sted, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo, i likhet med andre storbyledere. Foto: Terje Lien

Statsminister Erna Solberg (H) og justisminister Anders Anundsen (Frp) fikk kontant svar fra storbyene på spørsmål om UDIs planer om å etablere akuttmottak med opptil 3.000 asylsøkere. Anundsen kalte det asyllandsbyer.

– Dette vil jeg være veldig tydelig på: Vi ønsker ikke å ha en brakkeby med 3.000 asylsøkere. Vi ønsker å tilrettelegge for flere tomter raskt, men for mottak med maks 1.000 asylsøkere. Det er best for rask og forsvarlig håndtering, også i et integreringsperspektiv. Vi har sprengt kapasitet på skoler og barnehager, og må spre barn rundt om i byen. 3.000 er for mange på ett sted, fastslo byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.