14 brannavvik ved asylmottak i Oslo

Politikk. Brannvesenet har funnet 14 brannavvik ved to midlertidige asylmottak i Oslo.

– Det mest alvorlige er mangel på beredskapsplaner, oppdaterte risikovurderinger og tilfredsstillende brannrutiner. Men vi har også avdekket tekniske avvik med blant annet etasjeskillere og brannvarslingsanlegget, sier tilsynsleder Jo Tangedal i Oslo brann- og redningsetat til Dagsavisen.

Tilsynet er gjort ved de nyopprettede mottakene på Refstad og i Best Western på Tøyen i Oslo. Tilsynslederen sier at det har vært trygt å oppholde seg på mottakene.

– Ja, det har det. Det er vanskelig å vurdere, men hadde det vært overhengende fare hadde vi stengt mottakene, sier Tangedal.

Han sier det har vært en prioritert oppgave for brann- og redningsetaten å undersøke de nye asylmottakene. Også allerede etablerte mottak i Oslo har fått brannvesenet på døra denne høsten, men der har man kun funnet mindre avvik.

Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i en epost til Dagsavisen at det forventer at eierne av byggene der de midlertidige mottakene holder til retter seg etter tilsynet.

Aftenposten skrev tidligere i høst at UDI hadde gjennomført 27 tilsyn ved asylmottak. Kun 11 av dem fulgte alle brannsikringskrav. (©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.