Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

14 brannavvik ved asylmottak i Oslo

Brannvesenet har funnet 14 brannavvik ved to midlertidige asylmottak i Oslo.

– Det mest alvorlige er mangel på beredskapsplaner, oppdaterte risikovurderinger og tilfredsstillende brannrutiner. Men vi har også avdekket tekniske avvik med blant annet etasjeskillere og brannvarslingsanlegget, sier tilsynsleder Jo Tangedal i Oslo brann- og redningsetat til Dagsavisen.

Tilsynet er gjort ved de nyopprettede mottakene på Refstad og i Best Western på Tøyen i Oslo. Tilsynslederen sier at det har vært trygt å oppholde seg på mottakene.

– Ja, det har det. Det er vanskelig å vurdere, men hadde det vært overhengende fare hadde vi stengt mottakene, sier Tangedal.

Han sier det har vært en prioritert oppgave for brann- og redningsetaten å undersøke de nye asylmottakene. Også allerede etablerte mottak i Oslo har fått brannvesenet på døra denne høsten, men der har man kun funnet mindre avvik.

Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i en epost til Dagsavisen at det forventer at eierne av byggene der de midlertidige mottakene holder til retter seg etter tilsynet.

Aftenposten skrev tidligere i høst at UDI hadde gjennomført 27 tilsyn ved asylmottak. Kun 11 av dem fulgte alle brannsikringskrav. (©NTB)