Enslige flyktningbarn får barneby i Asker

Flyktninger og integrering. SOS-barnebyer skal i januar opprette et tilbud til 30 enslige flyktningbarn i Asker.

I samarbeid med kommunen er målet å utvikle en ny modell for bosetting av enslige mindreårige flyktninger under 15 år. Det skriver VG.

Neste år er norske kommuner bedt om å ta imot totalt 4.600 enslige mindreårige. Allerede i dag venter 104 av de yngste på bosetting, samtidig som ventetiden øker.

– På grunn av den lange ventetiden ønsker vi direktebosetting og at barna ikke må i omsorgssentre og vente med å bli integrert. Dette er god integreringspolitikk, men først og fremst vil det hindre en barndom på vent, sier Sissel Aaarak, leder for nasjonale programmer i SOS-barnebyer til avisen.

Organisasjonen driver allerede en barneby for fosterhjem i Bergen. Modellen i Asker er foreløpig ikke ferdig utviklet, men Aarak sier at barna vil bo i ulike hjem eller i boenheter som voksenpersoner samarbeider om. Gruppefosterhjem er også aktuelt.

Asker er bedt om å ta imot 45 enslige mindreårige i 2016, og 65 i 2017.

(©NTB)

Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.