Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Frps lokalpolitikere mest skeptiske til flere flyktninger

Et klart flertall av norske lokalpolitikere sier de fortsatt har kapasitet til å ta imot flere flyktninger. Men i Frp sier ni av ti lokalpolitikere nei til at hjemkommunen kan ta imot flere.

I en undersøkelse NorgesBarometeret har utført for Nationen svarer 52 prosent at kommunen de bor i har kapasitet til å ta imot «noen flere» flyktninger, 11 prosent svarer «langt flere», 32 prosent svarer nei, mens 5 prosent svarer vet ikke.

En klar majoritet av politikere i både Ap, SV, Sp, MDG, Venstre og KrF mener kommunen deres har mer kapasitet. Høyre er delt på midten, mens i Frp svarer hele 91 prosent nei til at hjemkommunen kan ta imot flere.

– Vi deler tydeligvis ikke synet til de andre. Selv mener jeg kapasiteten i egen kommune er sprengt, og det virker som den er det over hele landet. Det blir feil å bare ta imot flyktninger for å ta imot. Vi må kunne tilby dem den hjelpen de trenger for å bli integrert, sier Mia Therese Silkoset, gruppeleder i Steinkjer Frp, til Nationen.

Kommunen hennes har bosatt rundt 50 flyktninger i år, og sist måned ble i tillegg 155 asylsøkere tatt imot på et hotell som er omgjort til akuttmottak.

(©NTB)