Tybring-Gjedde: Syria-flyktningene skal hjem

Politikk. Norge bør ikke legge vekt på integreringsarbeid blant Syria-flyktningene, mener Frps Christian Tybring-Gjedde.
Frps Christian Tybring-Gjedde avviste at Norge bør bruke ressurser på norskopplæring og integreringstiltak for flyktningene fra Syria. Heiko Junge / NTB scanpix

– De skal hjem. Alle som én skal hjem igjen, sa stortingsrepresentanten under finansdebatten.

Han avviste at Norge bør bruke ressurser på norskopplæring og integreringstiltak. I stedet burde man legge vekt på opplæring som vil gi syrerne kunnskaper som kan hjelpe dem å bygge opp sitt eget land og bidra til å styrke demokratiforståelsen.

– De som har kommet hit, er de mest ressurssterke. De som er igjen i Syria, er i minst stand til å ta vare på seg selv, mente Tybring-Gjedde.

Uttalelsen vakte oppsikt i stortingssalen.

– Hørte jeg riktig, utbrøt neste taler, som var Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen. Hennes partifelle Arild Grande tok også orde for å si at han reagerer sterkt.

– Det representerer en historisk feilslutning for det norske samfunnet, sa Grande, og viste til at samme tenkemåte lå bak mangelen på integreringstiltak da arbeidsinnvandrere begynte å komme til Norge på 1970-tallet.

– For mange vil deres høyeste ønske være å reise tilbake til Syria. Men mange vil bli, og mange vil bli lenge. Kanskje i resten av sitt liv, kanskje i generasjoner. Det er viktig å starte integreringen fra dag én, understreket han.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.