Utsendelser bekymrer ordføreren i Sør-Varanger

Politikk. Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger har skrevet et brev til statsminister Erna Solberg der han gir uttrykk for bekymring rundt utsendelsen av asylsøkere til Russland.
Rune Rafaelsen (Ap) er ordfører i Sør-Varanger kommune. Foto: Terje Lien

«Utsendelsen av flyktninger må skje på en forsvarlig og trygg måte. Norge må ikke bryte internasjonale konvensjoner i sin iver etter å sende ut mennesker i en fortvilt situasjon», skriver Ap-ordføreren i brevet.

Han sier han ser med bekymring på situasjonen som har oppstått i Sør-Varanger kommune etter at det ble opprettet et utreisesenter der for asylsøkere som er kommet til Norge over Storskog.

Rafaelsen ber nå statsministeren om å vurdere situasjonen. «Dette handler om å ivareta humanitære tradisjoner som Norge og vår kommune er kjent for», skriver han.

(©NTB)

 

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.