Leder i Oslo Frp vil ha alle asylsøkere på lukket mottak

Politikk. Alle asylsøkere skal rett inn på lukket mottak, og permanent opphold skal avskaffes. Det er blant forslagene påtroppende leder i Oslo Frp vil fremme på årsmøtet i helgen.
Aina Stenersen, påtroppende leder i Oslo Frp, vil ha en strengere asylpolitikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Aina Stenersen er enstemmig innstilt som ny leder for fylkeslaget til Oslo Frp når partilaget skal ha årsmøte i helgen. Til møtet har hun og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde fremmet en rekke innstrammingsforslag de håper å få lokallaget med på.

I resolusjonsforslagene heter det blant annet at samtlige akuttmottak omgjøres til lukkede mottak, at man bør fjerne asylsøkeres rett til fri rettshjelp og at man skal avskaffe alle former for permanent opphold for asylsøkere.

– Vi har sett at dagens innvandringspolitikk ikke fungerer. Derfor ønsker vi å gjøre den mer ansvarlig, moderne og tidsriktig, sier Stenersen til NRK.

I tillegg foreslås det at forsøk på å skjule eller forfalske identiteten i asylsøkerprosessen uten unntak skal resultere i avslag. Enslige mindre asylsøkere skal bli sendt til opprinnelseslandet når de oppnår myndighetsalder og forholdene i dette landet tillater det.

Stenersen sier at forslaget legger til grunn at asylsøkere og flyktninger som kommer til Norge, skal få være i landet mens det er krig der de kom fra, men at de skal tilbake til hjemlandet når krigen eventuelt er over.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.