630 jobber flyttes - 1.200 til vurderes

Politikk. Regjeringen og Venstre er enige om å etablere 630 statlige arbeidsplasser utenfor Oslo. Noen av dem skal flyttes, andre er nye. Enda 1.200 skal vurderes flyttet. 
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) presenterte regjeringens plan for lokalisering av statlige arbeidsplasser sammen med André N. Skjelstad (V) i dag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Vi skal desentralisere makt, arbeidsplasser og kompetanse.

Det er kommunalminister Jan Tore Sanners (H) begrunnelse for å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo, og til sentre i Distrikts-Norge. Han presenterte planen på en pressekonferanse i ettermiddag, sammen med representanter for Fremskrittspartiet og Venstre. Regjeringen har inngått en avtale med Venstre om planen, som partiene vedtok å lage da de inngikk avtalen om endringer i inntektssystemet i fjor. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.