Fylkeslag i Ap vil begrense velferdsaktører

Politikk. Ti fylkeslag i Arbeiderpartiet vil legge begrensninger på private velferdsaktørers mulighet til å ta ut overskudd.
Flere Ap-lag vil stramme inn mulighetene for private til å tjene penger på barnehager. Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Hordaland Ap har sendt inn en uttalelse om at «fellesskapets penger skal gå til gode velferdstjenester, derfor må vi begrense muligheten for å ta ut profitt».

– Det handler om å slå ring om fellesskapet, sier fylkesleder Hans Erik Ringkjøb, men understreker at han ikke tar til orde for et forbud mot profitt. Flere andre mener intensjonen er god, men vil ikke nødvendigvis binde seg til ordlyden Hordaland har valgt, skriver  Klassekampen.

– Jeg liker at vi får mest mulig ut av de offentlige kronene. Telemark vil ha begrensninger i utbytte når det gjelder velferd i privat regi. Vi har pekt på barnehager og asyl, men også generelt, sier fylkesleder og stortingsrepresentant Terje Aasland.

Han får støtte fra nabofylket Aust-Agder, som mener barnehagesektoren er stedet å begynne. Også andre trekker fram barnehagene, skriver avisen.

Oslo og Vestfold sier de ikke ønsker videre innstramninger, og flere fylker har ikke tatt stilling til Hordalands innspill ennå.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.