KrF reddet akevittkommunens merkevare

Politikk. Løten kommune er takknemlig for at Kristelig Folkeparti og Venstre bidro til å redde Hedmark-kommunens merkevare – Løiten-akevitten.
Tilskuddet til potetsprit er reddet, takket være opposisjonen i Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg er fornøyd med at KrF og Venstre brøt med sine venner i Høyre og Frp og sikret de 18 millionene som skulle på plass for at prisnedskrivingstilskuddet videreføres, sier ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) til Hamar Arbeiderblad.

I forbindelse med årets jordbruksforhandlinger foreslo Landbruksdepartementet å avvikle dette tilskuddet til norsk potetsprit med 18 millioner kroner.

Motstanderne av forslaget hevdet at dette ville føre til dårligere utnyttelse av norske poteter, og at produksjonen av norsk akevitt ville bli dyrere.

Lilleøkseth var blant dem som mente at både lokale bønder og Løiten-akevitten ville bli rammet. Hun er fornøyd med at støtten videreføres.

– Det er viktig å utnytte alle ressurser, også de potetene som ikke går til vanlig bruk. Samtidig bidrar det til å redde merkevaren norsk potetsprit – akevitten, sier ordføreren.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.